Nieuwe versie

Grootboekrekening dagontvangsten

Grootboekrekeningen kunnen vanaf nu ingesteld worden per BTW-categorie. Dit is niet verplicht. Is een grootboekrekening ingevuld bij een BTW-categorie dan gaan we dit doorsturen naar het boekhoudprogramma. Het is nog steeds het boekhoudprogramma dat beslist of het deze gegevens gebruikt. Programma’s die dit ondersteunen zijn Billit, Expert/M, Exact Online, Octopus, Briljant, B-Wise, Adsolut, Venice Cloud, Wings, VERO Count, Topaccount en Zensoft.

Admisol koppeling

Dagontvangstenboeken, kasboeken en verkoopfacturen van kassasystemen kunnen nu rechtstreeks doorgestuurd worden naar Admisol vanuit Scrada.
Voor dagontvangstenboeken moet u info@scrada.be toevoegen aan de lijst van vertrouwde afzenders in Admisol en in Scrada dagboekcode invullen.
Voor kasboeken hoeft u enkel maar het vinkje aan te zetten in Scrada. In Admisol moet u het IBAN-nummer van het kasboek invullen.
Meer informatie hierover kunt u terugvinden op onze website.

Octopus rechtstreeks boeken

Via de Octopus integratie kan vanaf nu ingesteld worden om de dagontvangsten rechtstreeks te boeken. Standaard wordt nog steeds de Document Import Viewer gebruikt. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op onze website.

Billit configuratie meerdere dagboeken

Is Billit gekoppeld aan Exact Online of Octopus en maakt u ook verkoopfacturen in Billit dan heeft u waarschijnlijk ook het probleem dat de dagontvangsten en de verkoopfacturen in hetzelfde verkoopdagboek komen in de Exact of Octopus. Door een aanpassing te doen in Billit kunt u er voor zorgen dat de verkoopfacturen en de dagontvangstenfacturen in aparte verkoopdagboeken komen in de boekhouding. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op onze website onder hoofdstuk Boekhouding.